BitbaseSupport/ mail/ Mail opsætning

Opsætning af din personlige Bitbase emailkonto

Som bruger ved Bitbase har du fået en enkelt konto. Knyttet til denne konto er en email-adresse(eller muligvis mere end een).

Alle indkommende emails modtages i indbakken for din personlige konto (dvs. samme stead, uanset om du har flere adresser tilknyttet).

Opsætning af webmail

Webmail er nok den enkleste måde at nå dine emails. Lidt lissom HoTMaiL bare uden reklamer og med mindre spam.

Websitet https://mail.bitbase.dk/ stiller flere webmail-programmer til rådighed, hver med forskellige styrker og svagheder. Det øverste program, IMP, anbefales, da det har størst funktionalitet. Bl.a. giver det adgang til at ændre adgangskoden for din konto. Samme website opremser også en række alternative websites med webmail-adgang til Bitbase konti. Gem adresserne på din egen computer, til hvis det primære website en dag ikke fungerer.

Ind på webmail, skridt for skridt:

1. Go to https://mail.bitbase.dk/
  2. Pick the topmost webmail application, IMP.
  3. Login using your personal username and password

Anbefalet opsætning af lokalt emailprogram

Hvis du har en computer for dig selv, anbefales det at bruge et "ægte" email-program fremfor webmail. Det arbejder hurtigere og er mere stabilt. Det lægger også en mindre byrde for serveren.

Opsætning af din konto sker ofte gennem en skridt-for-skridt vejledning (en "wizard"). Vejledningen spørger efter kontotype (vælg imap!), brugernavn og servernaven, men ignorerer typisk sikkerhedsopsætning. Derfor skal du ofte gennemføre opsætningen under vejlednining, og derefter manuelt ind under "avancerede instillinger" og aktivere den forbedrede sikkerhed.

Når du aktiverer den øgede sikkerhed, vil du muligvis opleve at email-programmet ikke har tillid til mail.bitbase.dk. Du skal da godkende serverens "sikkerhedscertifikat". Det fungerer problemfrit med Mozilla Thunderbird. For andre programmer henvises til eksterne vejledninger - se nederst på siden.

Eksterne referencer

Hjælpesiderne ved riseup.net er gode (hver gang "mail.riseup.net" er nævnt, så brug istedet "mail.bitbase.dk"):

Denne side er tilgængelig på følgende sprog: